ТОЛЬКО ЧТО

2020.07.09

Фінансові махінації іменем впливового нардепа

Picture

Екс помічник народного депутата минулого кликання Віктора Чумака Микола Гевелюк здійснюючи тиск на суд для здійснення махінацій на користь власних бізнес-інтересів прикриваючись впливом.

Про це написав на своїй сторінці у соц.мережах відомий економіст Юрій Гаврилечко.

Хоча, справа йде про звичайну історію кредиту для столичного бізнесу, саме депутатські зв’язки допомагають створювати схему неповернення взятих кредитних зобов’язань.

Все почалось у 2004 році, коли ЗАТ «ВТФ «Радосинь», де найбільшим акціонером був сам Микола Гевелюк взяла кредит у «Укрсоцбанку» на значну суму. Заставою під кредит слугував ТРЦ на Троєщині, що належить компанії.

Проте, ні грошей, ні застави Гевелюк віддавати не збирався. Навпаки, використовуючи свої зв’язки, він здійснював тиск на суд, щоб вивести об’єкт застави з-під договірних зобов’язань.

У 2008 році буда спроба продати ТРЦ для повернення боргу, але суд визнав торги не дійсними.

Вже у 2019 році «Укрсоцбанк» продав право вимоги за кредитом фінансовій компанії «Єврокредит». В той же час, суди дійшли висновку, що борг вже погашений без жодних підстав, а записи про іпотеку за ТОВ «ФК «Єврокредит» були вилучені.

У 2020 році судова колегія Касаційного господарського суду Верховного Суду у складі головуючого судді Білоуса В.В. та інших суддів Погребняка В.Я., Огородніка К.М., відмовила незалученому правонаступнику ТОВ «ФК «Єврокредит» у його праві вимоги і погодилася з припиненням іпотеки, зі скасуванням записів про неї.

До того ж, компанія ЗАТ «ВТФ «Радосинь» зараз здійснює процедуру банкрутства, щоб і надалі уникнути відповідальності та поверненню коштів.

Сам експерт Юрій Гаврилечко виражає сумніви з приводу того, чи відомо Віктору Чумаку про ці махінації і говорить про те, що публічний ВІП- статус може мати як позитивні так і негативні сторони.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ