ТОЛЬКО ЧТО

2023.06.08

Затриманий ексдепутат, який працював на ВПК ворога

Правоохоронці затримали власників і топменеджмент концерну, який забезпечував продукцією рашистський ВПК навіть після вторгнення, зокрема йдеться про організатора схеми – екснардепа від “Партії Регіонів”.

Про це інформує пресслужба ДБР.

“З 24 лютого 2022 року ділки поставили до РФ комплектуючих щонайменше на понад 160 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

У ДБР нагадали, що діяльність самого концерну було заблоковано у листопаді 2022 року.

Як зауважують у відомстві, документування протиправної діяльності злочинної організації під керівництвом колишнього народного депутата України триває близького одного року. За результатами проведеного розслідування слідчі ДБР встановили, що до складу злочинної організації увійшло щонайменше 14 осіб, з-поміж близьких родичів екснардепа, менеджменту промислово-інноваційної групи компаній та громадян РФ.

“Наразі слідчі та оперативні працівники ДБР та прокурори Офісу Генерального прокурора проводять понад 30 обшуків. Зокрема, у колишнього нардепа серед розкошів у стилі “Пшонка стайл” знайдено книги, які звеличують Московію та пропагують її імперські наративи, московитські відзнаки та навіть комсомольський значок, який турботливо зберігався серед цінних речей”, – зауважили у Державному бюро розслідувань.

У деяких підозрюваних були знайдені паспорти РФ, договори з РФ”, – додали в ДБР.

Тим часом, за даними “УП”, йдеться про народного депутата 3-го і 4-го скликання Григорія Дашутіна і його концерн NICMAS.

Зазначається, що ДБР заблокувало роботу українського концерну, який продовжив забезпечувати рашистський військово-промисловий комплекс навіть після вторгнення, заарештовано майно на 1 мільярд гривень.

Правоохоронці встановили, що промислово-інноваційна група компаній родини колишнього нардепа з 2014 року забезпечувала держпідприємства РФ високоефективним та енергозберігаючим обладнанням, необхідним для сталого функціонування нафтогазовидобувних, гірничих, металургійних, хімічних, вугільних, транспортних підприємств.

Серед них були структури оборонно-промислового комплексу країни-агресора. Концерн займав друге місце у поставках продукції для російських компаній, експортуючи 95% виробленої в Україні продукції.

У відомстві нагадують, що після повномасштабного вторгнення РФ, власники продовжили співпрацю з агресором, налагодивши постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли “замовлення” українському виробнику нібито для потреб третьої сторони з країни-посередника.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ