ТОЛЬКО ЧТО

2024.01.08

"Лівак" Папа Римський вимагає заборонити сурогатне материнство, бо воно засноване на експлуатації

Picture
Папа Римський Франциск розкритикував практику сурогатного материнства та закликав заборонити її на міжнародному рівні.

Про це Папа Франциск сказав у своїй промові до членів дипломатичного корпусу, акредитованого при Святому Престолі.

«Шлях до миру потребує поваги до життя. Життя кожної людини, починаючи від життя ненародженої дитини в утробі матері, яке не може бути придушене або стати об’єктом комерціалізації», — сказав він.

У промові Папа Римський назвав практику сурогатного материнства як «жалюгідною» та «заснованою на експлуатації» матеріальної скрути сурогатних матерів. Він заявив, що цю практику слід заборонити «на універсальному рівні».

Папа також заявив про поширення «особливо на Заході» «культури смерті, яка в ім’я фальшивої побожності відкидає дітей, людей похилого віку та хворих».

Як відомо,18 грудня Ватикан опублікував документ “Про пастирське значення благословень”, у якому Папа Римський Франциск схвалив благословення одностатевих пар римо-католицькими священниками, але без будь-якої ритуалізації чи укладення шлюбу.

Відтак предстоятель УГКЦ митрополит Святослав оприлюднив заяву про те, що затверджена Папою Римським доктринальна декларація Fiducia supplicans не має сили для вірян Української греко-католицької церкви, тож церква не благословлятиме одностатеві пари.

“Декларація трактує пасторальний сенс благословень у латинській церкві, а не у східних католицьких церквах. Вона не розглядає питання католицької віри чи моралі, у ній не подаються жодні приписи Кодексу канонів для східних церков та не згадуються східні християни. Отже, на підставі кан. 1492 ККСЦ ця Декларація стосується суто латинської церкви і не має правової сили для вірних Української греко-католицької церкви”, – йдеться у повідомленні.

Далі йдеться про те, що поняття “благословення” означає схвалення, дозвіл чи навіть наказ щодо певного виду вчинків, тому благословення священника “в жодному разі не може суперечити вченню католицької церкви про сім’ю як вірний, нерозривний і плідний союз любові між чоловіком та жінкою”.

Очільник УГКЦ вважає, що церква має уникати “двозначних жестів, висловлювань і понять, які б викривлювали чи спотворювали Боже Слово та вчення церкви”.

Нагадаємо, що в липні 2022 року Папа Римський Франциск заявив про намір відвідати Москву та Київ. А у квітні – у розпал військової агресії РФ – він засудив військову допомогу Заходу Україні та закликав “замислитись над співіснуванням” з Московією.

Згодом Папа Римський у своїй промові заявив, що рашистська журналістка і пропагандистка Дар’я Дугіна нібито є “невинною жертвою” війни. На думку посла України у Ватикані, така риторика прирівнює агресора до потерпілого.  Потім понтифік висловив пошану до московитського народу, якому нібито не притаманна жорстокість. У цьому контексті Папа згадав письменника Федора Достоєвського, творчість якого нібито “надихає християн до осмислення християнства”. Крім того, понтифік вважає, що в московитсько-українській війні немає метафізично добрих і злих. На його думку, окупантів могли спровокувати.

Веніамін Цвєтков

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ