ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.07

Українські офіційні особи та військове командування не можуть побудувати ефективні фортифікації - WSJ

Кампанія України з будівництва укріплень на дала значних результатів, а українські війська, призначені для виконання бойових завдань, змушені рити окопи, часто під обстрілами. Про це пише «Українська правда» з посиланням на статтю у The Wall Street Journal.

«У листопаді Україна оголосила про початок кампанії з будівництва розгалуженої мережі фортифікаційних споруд уздовж лінії фронту, особливо в районі Авдіївки. Президент Володимир Зеленський закликав прискорити будівництво і закликав приватні компанії та донорів долучитися до нього.

Але західні чиновники і українські солдати кажуть, що ця кампанія не дала значних результатів, і відсутність прогресу стає проблемою для України, оскільки Московія посилює свої атаки. За останні дні вона витіснила українські сили з низки сіл на захід від Авдіївки, хоча пагорби і водойми трохи далі на захід можуть слугувати природними захисними перешкодами для Києва.

«Москва знає, що українським підрозділам не вистачає свіжих солдатів і боєприпасів. США і Європа не в змозі швидко переозброїти Київ. Українські офіційні особи та військове командування кажуть, що нинішня тактика Московії щодо зондуючих атак має на меті скористатися ініціативою Москви на полі бою перед тим, що вони вважають ймовірним великим російським наступом вже цієї весни», йдеться у публікації.

WSJ наголошує, що захоплення Авдіївки є найбільш значущою перемогою Москви на полі бою за майже рік. 

Українські військові, як пише видання, намагаючись дати відсіч, накопичують боєприпаси і шукають можливості завдати удару по московитським військам з ходу – підхід, відомий як активна оборона. 

«Солдати в цьому районі (на Авдіївському напрямку – ред.) кажуть, що війська, призначені для виконання бойових завдань, змушені рити окопи, часто під обстрілами. Складність завдання полягає в тому, що однієї лише живої сили недостатньо.

Побудова фізичної оборони зараз є життєво важливою для України, не в останню чергу тому, що вона також намагається мобілізувати війська.  Досі країна проводила незвичну політику, призиваючи до армії лише чоловіків віком від 27 років і звільняючи від призову всіх, хто молодший за цей вік.

Батьки трьох і більше дітей, особи, які доглядають за людьми з обмеженими можливостями, та працівники критично важливих галузей звільняються від призову. У більшості країн військова служба є більш поширеною для чоловіків і жінок, починаючи з 18 років, констатує видання.

Раніше стало відомо, що “Європейська Солідарність” ініціює створення у Верховній Раді Тимчасової слідчої комісії з питань будівництва фортифікаційних споруд.

Про це на заявив лідер партії Петро Порошенко. Він також повідомив, що переспрямував частину коштів для Збройних сил України на закупівлю землерийних машин, екскаваторів і бульдозерів, оскільки ситуація з оборонними спорудами вздовж лінії фронту загрозлива.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ