ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.28

Десятки мільярдів доларів допомоги ніколи не потрапляли безпосередньо до України - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що значна частина фінансової допомоги, яку надають Сполучені Штати для України, фактично залишається у США.

Про це він заявив в інтерв’ю CBS.

“Не можна просто сказати, що нам потрібен ще один рік чи ще 1 мільярд. Так просто це не працює. Десятки мільярдів, про які говорять у США, залишаються в Сполучених Штатах. Будьмо чесними. Більшість коштів, виділених Конгресом чи адміністрацією президента США, залишаються в США. Ця амуніція приходить до нас, але йде на виробництво. І ці кошти залишаються у Штатах. Це велика допомога, яка йде до нас. Але ми маємо чесно розглядати це”, – наголосив Зеленський.

Президент висловив подяку США за всі спрямовані зусилля, але відзначив, що системи Патріот, які знаходяться в Україні, були отримані не від Сполучених Штатів. Він пояснив, що кошти, виділені на ці системи, не обов’язково досягають України, а йдуть на придбання європейської амуніції.

“Так, це велика допомога для нас, яка була надана США. Але ми не повинні ігнорувати той факт, що ці десятки мільярдів ніколи не потрапляли безпосередньо до України”, – додав Зеленський.

Больше новостей из этой рубрики
все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ