ПРОЧИТАНО

2024.10.08

«Приводи» за проституцію і керування авто під наркотиками. Історія Віолети Зайнуліної-Вайсман

Picture

Легалізація проституції в Україні дозволила б наповнити державний бюджет, декриміналізувати сексуальні послуги та захистити тисячі жінок, які працюють у цій сфері. Про це йдеться у статті Інформатора «Легалізація проституції: чи можливо це в Україні? Історія Віолети Зайнуліної-Вайсман».

Видання розповіло історію мешканки Києві, студентки філософського факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка Віолети Зайнуліної-Вайсман. Свого часу дівчина була спіймана «на гарячому» і занесена до так званого реєстру осіб, що надають сексуальні послуги. Правоохоронці схопили дівчину у центрі Києва саме під час надання інтимних послуг. На неї був складений адміністративний протокол. Окрім того, Зайнуліна-Вайсман проходить як свідок по статті 302 Кримінального кодексу України «Створення або утримання місць розпусти і звідництво».

Згодом Віолета Зайнуліна змінила прізвище на Вайсман та розмістила анкету у соцмережі LinkedIn. Жінка викладала у соціальні мережі переписки з клієнтами, відкрито називала прайс: виїзні ескорт-послуги від неї коштують від 1000 до 1500 доларів.

Перебування таких жінок поза законом штовхає їх й на інші правопорушення. Зокрема, кілька років тому Віолету Зайнуліну-Вайсман зупинили патрульні поліцейські за порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування з водійкою поліцейські помітили ознаки наркотичного сп’яніння. Пройти освідування жінка відмовилась. У її автомобілі було знайдено пакетики з порошкоподібною речовиною. Зі слів затриманої, наркотики – для власного вжитку. На жінку патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП.

У 2018 році Зайнуліна вже затримувалась поліцією за керування автомобілем у стані сп’яніння. Тоді справу розглядав суддя Печерського суду України Володимир Карабань, який з невідомих причин закрив справу. У  тому ж таки 2018 році дівчину затримали під час надання інтимних послуг. Шевченківське управління поліції склало на неї протокол за ч. 1 ст. 181-1 «Заняття проституцією».

Якби ринок сексуальних послуг в Україні був легалізований, то жінки, подібні до Віолети Зайнуліної, працювали б у законний спосіб. Натомість вони ще глибше поринають у кримінал, а правоохоронці бездіять. Кілька разів на Віолету Вайсман було складено протоколи, водночас реального покарання вона і досі не понесла.

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ