ТОЛЬКО ЧТО

2024.03.25

Польські військові не збили рашистську ракету, бо боялися за місцеве населення

Речник Оперативного командування Збройних сил Польщі, підполковник Яцек Горишевський заявив, що збивати рашистську ракету, що залетіла в повітряний простір країни вночі проти неділі, 24 березня, було б ризиковано — передусім для місцевого населення.

Пояснення Горишевського наводить RMF FM.

“Рішення базувалося на інформації з наших радіолокаційних систем. Оцінка траєкторії, швидкості та висоти польоту ракети вказувала на те, що вона покине наш повітряний простір”, — зазначив Горишевський.

За його словами, спроба збити ракету становила б більший ризик для місцевих мешканців.

“Ракета важить понад дві тонни, з яких 400 кілограмів — бойове навантаження. Після того, як ракета буде збита, її уламки впадуть на нашу територію. Сюди ж потраплять і залишки снаряда, який використовувався для збиття самої ракети”. — сказав він.

Як зазначив Горишевський, якби ракета летіла вглиб Польщі, могло б бути ухвалено рішення збити її черговими парами літаків F-16.

«Оперативний командувач Збройних сил оцінює ситуацію і уповноважений ухвалювати таке рішення. З іншого боку, пілот винищувача, навіть отримавши дозвіл на збиття такої ракети, може не зробити цього в ситуації, коли розуміє, що її уламки можуть впасти на лікарню або школу. Місце падіння ракети також має значення для процесу прийняття рішення», — зауважив він.

Нагадаємо, що одна з московитських крилатих ракет, якою окупанти атакували Україну у ніч на 24 березня, залетіла на територію Польщі.

За даними польських військових, об’єкт увійшов до польського простору в районі міста Осердув (Люблінське воєводство) і залишався там 39 секунд.

Згодом Міністерство закордонних справ Польщі викликало рашистського посла Сєргєя Андрєєва для пояснень через порушення повітряного простору Респубілки ракетою московитів

Больше новостей из этой рубрики

Читайте Также

все новости из этой рубрики

Маразмарий

СТЕНКА НА СТЕНКУ